Sari la conținutul principal


Eugene
Kaspersky

CEO
Eugene Kaspersky este un expert în securitate cibernetică și antreprenor de succes renumit la nivel mondial.

  • Fondator și CEO Kaspersky
  • Expert în securitate IT cu o experiență vastă în protecția utilizatorilor
  • Doctor în științe, universitatea Plymouth din Marea Britanie

Eugene și-a început cariera în securitate cibernetică accidental, când calculatorul său a fost infectat cu virusul „Cascade” în 1989. Educația sa specializată în criptografie l-a ajutat să analizeze virusul criptat, să îi înțeleagă comportamentul și să dezvolte un instrument care să îl elimine. După ce a reușit să elimine virusul, curiozitatea și pasiunea lui Eugene pentru tehnologia calculatoarelor l-au determinat să analizeze programe mai periculoase și să dezvolte module de dezinfectare pentru acestea. Această colecție exotică de module antivirus avea să devină fundația bazei de date antivirus Kaspersky. În prezent, această bază de date este una dintre cele mai cuprinzătoare și complete din securitatea cibernetică, fiind utilizată pentru a detecta peste 500 de milioane de programe periculoase și pentru a preveni infectarea sistemelor cu acestea.

Urmându-și pasiunea pentru tehnologii de apărare, în 1990 Eugene a început formarea unei echipe de cercetători entuziaști cu idei similare pentru a crea programul antivirus AVP Toolkit Pro, care patru ani mai târziu a fost recunoscut de Universitatea din Hamburg drept cel mai eficient software antivirus din lume.

Din dorința de a îmbina rezultatele de succes din programarea sistemelor antivirus cu viziunea lor antreprenorială, Eugene și colegii săi au decis să își înființeze propria companie independentă. În 1997 a luat naștere Kaspersky, iar Eugene s-a aflat la conducerea cercetărilor în domeniul programelor antivirus.

În 2007 a fost numit CEO-ul companiei Kaspersky.

În prezent, Kaspersky este unul dintre furnizorii de securitate IT cu cea mai mare creștere la nivel global, cu operațiuni în aproape 200 de țări și teritorii din toată lumea. În companie lucrează peste 4.000 de profesioniști și experți în securitate IT, în 34 de birouri regionale din peste 30 de țări, iar tehnologiile sale de securitate cibernetică protejează peste 400 de milioane de utilizatori din toată lumea.

Echipa de experți Kaspersky, recunoscută la nivel mondial, a investigat unele dintre cele mai complexe și sofisticate atacuri cibernetice din toate timpurile, inclusiv Stuxnet, Flame și Red October. De asemenea, compania are o colaborare importantă cu INTERPOL, Europol și corpuri polițienești naționale, pentru a le oferi asistență activă în lupta lor împotriva crimelor cibernetice.

Eugene este Doctor honoris causa în științe, distincție obținută la Universitatea Plymouth din Regatul Unit. Acesta susține în mod regulat prelegeri despre securitate cibernetică la universități din toată lumea și este vorbitor principal la conferințe și evenimente industriale de top.

Eugene este pasionat de călătorii și este devotat naturii sălbatice și turismului de aventură. De asemenea, este un talentat fotograf, lucru care îl ajută la relatarea experiențelor sale pe blogul personal - de la expediții polare și traversări de ghețari la măsurări vulcanice și expediții prin junglă.